XIII. ročník - Skleněné městečko 2019

V Železném Brodě proběhl o víkendu již třináctý ročník slavností skla s názvem Skleněné městečko. Letošní tradiční setkání sklářů, výtvarníků, historiků a sběratelů nabídl nejen mnoho výstav, ale také bohatý kulturní program plný hudby a uměleckých vystoupení.

Veřejnost měla možnost obdivovat kreativitu a řemeslnou zručnost studentů sklářské školy nebo se aktivně zapojit do speciálního programu tvůrčích sklářských dílen, který je pro ně připraven v několika oborech.

Na Malém náměstí, ve sklářské škole a v několika firemních prodejnách byla prezentována a předváděna sklářská řemesla charakteristická pro zdejší region. Zájemci si mohli zakoupit sklářské výrobky a bižuterii a zároveň si vyzkoušet svou šikovnost při práci se sklem. V kulturním programu zářil zpěvák Michal Hrůza.

Při Skleněném městečku jste mohli také vidět část monumentálního sarkofágu pro dánskou královnu, mistry skláře při práci, zpřístupnění sklářských firem, dobový i sklářský trh, módní přehlídku Made in Jablonec 2019, bleší trh nebo výstavu o Pavlu Ježkovi. Akce svým významem už dávno přesahuje hranice Libereckého kraje.

 

Fotogalerie