X. ročník - Jubilejní Skleněné městečko 2016

O nadcházejícím víkendu proběhnou velké slavnosti skla v Železném Brodě. Jde o jubilejní desátý ročník. Skleněné městečko je známo jako jedna z největších slavností skla v republice.

O víkendu proběhne v Železném Brodě již desátý ročník akce, která nabídne nejen vše okolo skla, ale i bohatý doprovodný program. „Rád bych všechny pozval do Železného Brodu na jubilejní desátý ročník Skleněného městečka. Věřím, že si v bohatém programu každý najde to své a návštěvu našeho sklářského města si náležitě užije,“ zve František Lufinka, starosta Železného Brodu. PechaKucha Night se odehrává podle přesně daných pravidel = šest minut a čtyřicet sekund to je časový limit, který musí každý prezentující dodržet. „Akce PechaKucha Night Železný Brod dosahuje své plnoletosti osmnáctým pokračováním ve čtyřleté historii,“ sdělil Martin Hlubuček, jeden z organizátorů přehlídky. Letošní ročník v podvečer Skleněného městečka (pátek 16. září, 19 hodin tradičně v sále KC Kino) se ponese v duchu skla.

KULTURNÍ PROGRAM …

… se uskutečnilo na Malém náměstí, zahájí jej pěvecký sbor Řetízek. Následovat bude dechová hudba Orkiestra Reprezentacyjna Miasta i Gminy Olszyna z polského partnerského města. V programu také zahrají kapely Clox!, Poseidon, Swing Grass Revival a další. Hlavním tahákem budou vystoupení zpěváka Kamila Střihavky se skupinou Leaders a rodačky Lucie Bakešová s Alanis Morrisette Revival.

 

Fotogalerie