III. ročník - Skleněné městečko 2009

Již 3. ročník akce nazvané „Skleněné městečko“ se uskuteční ve dnech 19. -20. září 2009 v Železném Brodě. Slavnostního zahájení se na hlavním schodišti budovy sklářské školy v sobotu 19. září v 9 hodin zúčastní náměstek hejtmana pro školství Radek Cikl, starosta města Václav Horáček a další hosté. Tímto zářijovým projektem vytváří organizátoři široký rámec pro řadu doprovodných akcí, jejichž společným jmenovatelem je tématika sklářství na Železnobrodsku.

„Návštěvníkům přiblížíme výrobu skla v sedmi různých sklářských oborech – a to nejenom zpřístupněním zdejší sklářské školy, ale také dílnami pro veřejnost a předváděním sklářských řemesel pod širým nebem,“ řekla ředitelka s tím, že velkou pozornost pořadatelé upírají ke Sklářskému veletrhu, na kterém své výrobky představí přes 30 sklářských firem.

Připraven je podle ní i Sklářský seminář, který tentokrát představí malé firmy, které produkují specifické výrobky ze skla. Na návštěvníky také čeká bohatý kulturní doprovodný program – živé hudební produkce, módní přehlídka, odpolední a večerní divadelní představení, výstava skla v nově zrekonstruované městské galerii…

Akce Skleněné městečko se koná pod záštitou Města Železný Brod, Městského muzea v Železném Brodě a Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské.

Fotogalerie